duminică, 8 februarie 2015

de ce __________?????????????am trait ani buni alaturi de tarani si copiii lor.
se spune mereu ca lucrurile s-au stricat si la sat, dar totusi mai exista un loc de ,,buna ziua,, adresat invatatorului satului.
cu cizmele lor, parca mereu prea mari pentru niste trupuri imputinate de nevoi, ii vezi dis de dimineata, tarandu-si pasii spre carciuma satului, contribuind la cresterea bugetul patroanei, punand de zor umarul ca acesta sa se mai ridice ,,olecuta,, .
dupa ce cate un mos Gheorghe se ameteste si uita numarul paharelor luate ,,la caiet,,.cate o domnuta cu sanii mari(pusa acolo anume spre a ridica moralui consumatorilor)mai ameteste putin vinul cu sfanta apa si daca nu mai are cu cine sta de vorba, il si repede afara pe usa.
dar de obicei e liniste. oamenii se aprind usor , iar uneori discutiile se incheaga ca in poiana lui Iocan.
oamenii nu sunt ,,prosti,, . ei stiu clar(au vazut si la televizor)ce se intampla in tara: ca primarul fura, consilierul fura, pana si preotul(bagat in corzi-ca altfel nu mai primeste finantare ca sa termine Casa mortuara)fura si el cu ochii in sus.
toate trec si se petrec intr-o Romanie tot mai murdara, cu oameni saraci, care tot nu inteleg de ce Doamne-iarta-ne, geanta elenei udrea costa 10 mii de euro,pe cand acea canalizare, promisa pe o pancarta din fier masiv(bineinteles acum mai ponosita si ruginita, de abia mai intelegi termenul de finalizare, anii 2007-2011) promisa in fiecare mandat electoral(si au fost destule) nu se mai sfarseste. cei mici nu au un loc al lor de joaca pentru duminica si sunt nevoiti sa fumeze ascunsi prin tufisuri sau sa faca si alte tampenii, cum ar fi etnobotanicele, de exemplu.

de ce pana si intretinerea unui ocnas e mai de pret decat intretinerea unui copil.
ce s-a intamplat cu noi?
de ce, doamne? ar intreba ei...dar stiu ca nu ii mai aude nimeni...
coana elena udrea, coana elena udrea...
conu base, conu base...
trai neneaca,vorba lui nea iancu
corect!!!  dar pana cand????????????
insa toate sunt date omului sa le duca si cu bine sa le treaca

Un comentariu:

Cristian Alina spunea...

Trist de adevărat.Cei ajunși "sus" nu mai pot privi în "jos", de parcă ar avea cu toții rău de înălțime.

prea(lăuntrică

simt cum mâna mi se întinde peste timp luându-mi locul de acum locul meu încape într-o virgulă într-un singur punct m-aş și ascunde D...